SPENCER

De Spencer Ale, de enige Amerikaanse trappist én de enige niet-Europese Trappist, wordt gebrouwen in de Saint Joseph-abdij te Spencer, Massachusetts . Deze werd opgericht in 1950 en de roots van deze kloostergemeenschap liggen bij paters die eind de 18e eeuw de Franse Revolutie ontvluchtten. Twee van de monniken maakten een studiereis naar België om de verschillende trappistenbrouwerijen te bezoeken. Ze volgden er bovendien ook een stage in de abdij van Scourmont in Chimay. Daarna zouden nog meer trips naar Europa volgen om dan in 2013 zelf te beginnen brouwen onder leiding van abt Damian Carr en de monniken van Spencer.

Alle ingrediënten voor Spencer komen uit de Verenigde Staten zelf: het water uit de waterput van de abdij, gerst uit New York en hop van de Amerikaanse Westkust. Enkel de gebruikte gist is van Belgische afkomst.

Het eerste bier dat in 2013 op de markt kwam was de Spencer Trappist Ale, een blond bier van 6,5%. Ondertussen heeft de Spencer Brewery nog enkele andere bieren op de markt gebracht.

ASSORTIMENT SPENCER

Spencer Trappist Ale

  • 33 cl

Spencer IPA

  • 35,5 cl

Spencer Imperial Stout

  • 75 cl

Spencer Holiday Ale

  • 75 cl