ENGELSZELL
Engelszell is een Oostenrijks trappistenbier dat sinds 2012 wordt gebrouwen in de brouwerij van Stift Engelszell te Engelhartszell an der Donau, het enige trappistenklooster in Oostenrijk.
Ook al wordt dit Oostenrijks trappistenbier gebrouwen volgens de Trappisten traditie, toch trachten ze twee totaal verschillende recepten te creëren op basis van hun geschiedenis en eigenheid.
Beiden zijn ze geïnspireerd op het unieke landschap rondom de abdij en worden ze gebrouwen op basis van lokale ingrediënten.
Ook al wordt dit Oostenrijks trappistenbier gebrouwen volgens de Trappisten traditie, toch trachten ze twee totaal verschillende recepten te creëren op basis van hun geschiedenis en eigenheid.
Beiden zijn ze geïnspireerd op het unieke landschap rondom de abdij en worden ze gebrouwen op basis van lokale ingrediënten.
Gregorius, Benno en Nivard, de namen van de trappisten, zijn een eerbetoon aan drie monniken die in de loop van de geschiedenis van de gemeenschap van Stift Engelszell de functie van overste of abt hebben uitgeoefend.
ASSORTIMENT ENGELSZELL
Gregorius
- 33 cl
Benno
- 33 cl
Nivard
- 33 cl
Trappistenweisse
- 33 cl