TYNT MEADOW

Tynt Meadow! Dat is de naam van de eerste Engelse Trappist. Dit Trappistenbier wordt gebrouwen in de Abdij Mount St. Bernard en is vernoemd naar de heuvel nabij de abdij waar het wordt gebrouwen. Tynt Meadow is sinds 2018 officiële drager van het ATP logo en mag zich daardoor de 12e erkende Trappist noemen.

Reeds in 1835 vestigden de monniken in Mount St. Bernard zich in de abdij en beheerden er jarenlang een melkveehouderij. Maar sinds enkele jaren werd er gezocht naar nieuwe mogelijkheden om het voortbestaan van hun adbij en grondgebied te ondersteunen. Dus besloten ze een leegstaand deel van het 19e eeuwse klooster in Coalville (Leicestershire) om te bouwen tot een brouwerij en zo de brouwtraditie, die een 200-tal jaar geleden al bestond, nieuw leven in te blazen.

Het resultaat mag er zijn: Tynt Meadow is een Dubbel Trappist met 7,4% alcohol. Het wordt gekenmerkt door de aroma’s van donkere chocolade, drop en donker fruit. Het is heerlijk volmondig met een stevige body en mooi in balans. In de smaak ontdek je naast de chocolade ook pepers en vijgen.

ASSORTIMENT TYNT MEADOW

Tynt Meadow

  • 33 cl